Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@00:17:22 GMT

اما و اگر‌های فروش متری زمین در بورس

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۲۹۳۷

اما و اگر‌های فروش متری زمین در بورس

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش معاون وزیر راه و شهرسازی خبر از تفاهم وزارت راه و شهرسازی با سازمان بورس در راستای تامین سرمایه مستقیم بخش خصوصی در صندوق زمین و ساختمان داد.

به گفته محمود زاده توان تامین اعتبار صندوق‌ها از طریق اجاره بخشی از صندوق‌ها توسط بخش خصوصی و فعالان صنعت ساخت و ساز فراهم شده است و امکان خرید و فروش متری مسکن در بازار بورس وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تاکید معاون وزیر راه تولید مستمر مسکن یکی از استراتژی‌های وزارت راه و شهر سازی است و به همین خاطر امکان مشارکت بخش خصوصی در تولید و عرضه مسکن فراهم شده است.

البته این طرح در آغاز مطرح شدن با انتقاد برخی از کارشناسان همراه شد و برخی معتقدند نگرانی بخش خصوص از قرار گیری این ابزار در اختیار بخش خصوصی است.

فروش متری زمین در بورس قابلیت اجرایی ندارد

در همین راستا احمدرضا سرحدی کارشناس بازار مسکن درباره فروش متری زمین در بورس اظهار کرد: چندین سال قبل وزیر اسبق مسکن در دولت هشتم فروش متری زمین را اجرا کرد، اما در این طرح هیچ موفقیتی حاصل نشد.

این کارشناس بازار مسکن معتقد است که طرح فروش متری زمین در بورس قابلیت اجرایی ندارد و با توجه به تجربه انجام این طرح در گذشته قطعا شکست خواهد خورد.

وی افزود: زمانی می‌شود ملک را در بورس عرضه کرد که یک شرکت ساختمانی چندین پروژه را اجرایی کند و پس از آن سهام شرکت در بورس عرضه شود و افراد با خرید این سهام با شرکت سازنده در ساخت پروژه مشارکت کنند.

سرحدی با بیان اینکه هیچ سازوکاری برای فروش متری زمین در بورس ارایه نشده عنوان کرد: مسئولان خبر از اجرای این طرح در آینده‌ای نزدیک می‌دهند، اما هیچ برنامه‌ای برای عرضه زمین در بورس تا به امروز مطرح نشده است.

این کارشناس بازار مسکن گفت: قیمت ملک در هر نقطه از کشور متفاوت است و از طرفی قیمت ملک تابع داده‌های اقتصادی در جامعه است و بر اساس متغیر‌هایی که قابل برنامه ریزی نیست مشخص می‌شود از این روز فروش متری زمین در بورس کار دشواری است.

وی افزود: مسئولانی که حرف از فروش متری زمین در بورس می‌زنند در ابتدا باید سازوکار آن را اعلام کنند و باید این سوال مطرح شود که یک متری زمین یا آپارتمان در بورس با چه قیمتی عرضه خواهد شد.

سرحدی گفت: در ابتدا باید پروژه تعریف شود و زمان تحویل پروژه با قیمت قطعی مشخص شود و باید این موضوع روشن شود که قیمت‌ها هنگام تحویل پروژه نیز با همان رقم‌های اعلامی واگذار می‌شود یا مانند بازار مسکن با نوسان روبرو است.

این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد قطعا باید قراردادی وجود داشته باشد و قیمت زمان تحویل ملک مشخص شود و اگر به همین روش پیش رود قطعا قیمت‌ها با بازار مسکن فرقی نخواهد کرد و در صورت عرضه ملک به قیمت بازار این طرح عملا هیچ خروجی نخواهد داشت.

وی در انتها گفت: بهترین حالتی که در زمینه عرضه مسکن ارایه شد و البته اشکالاتی نیز داشت طرح مسکن مهر بود که به طور منطقی خانه‌های کمکی به اقشار کم درآمد ارایه شد تا نیاز اولیه مسکن آن‌ها برطرف شود.

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بورس مسکن کارشناس بازار مسکن بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۲۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکن هایی که بیش از یک دهه به سرانجام نرسیده

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، تعدادی از شهروندان زاهدانی که ۱۴ سال قبل دویست میلیون ریال برای یک واحد ۷۵ متری در درمجتمع ۴۰ واحدی مهر شهر پرداخت کردند، همچنان بی سرپناهند واحدهاي مسکن نيمه کاره اي که پيگيري و مساعدت مسئولان را مي طلبد.

سرمایه گذاران در مجتمع خیران مسکن سازکه سال ۸۹ مبلغ بیست میلیون تومان پرداخت کردند می‌گویند که آن زمان این مبلغ معادل ۷۰ در صد از ارزش یک واحد ۷۵ متری بود وباتاخیرصورت گرفته وتورم موجود، ازدست رفته است.

شهروندان سرمایه گذار بااشاره به اینکه تاکنون به دستگاه‌های اجرایی مانند سازمان بازرسی، استانداری و فرمانداری مراجعه و مطالبه خود را پیگیری کردندو به نتیجه نرسیدند خواستار پاسخگویی شفاف مسئولان و رفع این مشکل شدند.

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • مسکن هایی که بیش از یک دهه به سرانجام نرسیده
  • دستگیری دلال قراردادهای واهی زمین در اردبیل
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • مشاور املاک جاعل در اردبیل بازداشت شد